përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Mikulić, Milan

.

mikulic_milan
Milan Mikulić u lind më 1949 në Novo Selo (Korenica, Kroaci). Shkollën e kreu në Ličko Petrovo Selo dhe Zagreb, studioi gjermanisht në Akademinë pedagogjike e pas kësaj për disa semestra gjermanistikë dhe romanistikë në Fakultetin filozofik. Prej vitit 1971 punon si mësues gjermanishteje. Milan Mikulić përkthen nga gjermanishtja dhe rumanishtja. Përkthime të deritanishme: Galgenlieder (Këngë të litarit) nga Christian Morgenstern dhe Lange Schatten (Hije të gjata) nga Marie Luise Kaschnitz. Ka përkthyer për revista dhe stacione të ndryshme radiofonike poezi nga Christian Morgenstern, Hans Arp, Marin Sorescu, Michael Krüger, Karl Krolow, Peter Huchel, Lucian Blaga, Günter Eich dhe Walter Helmut Fritz.

partner projektesh

traduki partners 2014 d