përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kaschnitz, Marie Luise

.

kaschnitz_marie
© Barbara Klemm
Marie Luise Kaschnitz lindi më 1901 në Karlsruhe. U rrit në Potsdam e Berlin, pas maturës u kualifikua si librare. Më pas punoi në një shtëpi botuese në Mynih dhe në një antikuariat në Romë. Ka jetuar në Königsberg, Marburg, Frankfurt mbi Main dhe Romë.

Marie Luise Kaschnitz ka shkruar romane, tregime dhe shkrime biografike, prej viteve 1950 është marrë gjithmonë e më shumë me radiodrama. Më 1955 u nderua me çmimin Georg-Büchner. Marie Luise Kaschnitz vdiq më 1974 në Romë.

website

partner projektesh

traduki partners 2014 d