përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Abendländische Eschatologie

Taubes, Jacob.

taubes_eschatologieHistoria si eskatologji, koha si afat, kohë përfundimtare, apokalips, bota si e huaj dhe njeriu si qenie e huaj, njohja si fragment, si vështrim në „Pasqyrë dhe parabolë“. Këto janë temat themelore, të cilat gjurmon Jacob Taubes në këtë libër dhe i kalon paradë në një hark të madh përmes mendimit oksidental. Janë temat e kohës sonë. Taubes ngre pyetje të një aktualiteti të mprehtë.

Eskatologjia oksidentale
ka dalë në përkthimin kroatisht (sprovë leximi - Leseprobe) të Dalibor Davidović-it nën titullin Zapadna eshatologija pranë botimeve Izdanja Antibarbarus, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d