përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Šteger, Aleš

.

steger_ales
Aleš Šteger ka lindur më 1973 në Ptuj (Slloveni). Ka studiuar letërsi të krahasuar dhe gjermanistikë në Ljubjanë dhe është bashkëthemelues i festivalit poetik „Medana“. Jeton sot si shkrimtar në profesion të lirë, shkruan poezi dhe prozë. Vëllimi i tij poetik Šahovnice ur u nderua më 1995 me çmimin e Panairit slloven të librit për veprën e parë më të mirë të dy viteve të fundit. Më 1998 mori çmimin Veronika për veprën poetike më të mirë sllovene me librin Kašmir. Veprat e tij përfaqësohen në antologji të ndryshme dhe janë përkthyer në disa gjuhë.

www.alessteger.com

partner projektesh

traduki partners 2014 d