përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Geschichte der Eisenbahnreise

Schivelbusch, Wolfgang.

schivelbusch_eisenbahnNë këtë libër të Wolfgang Schivelbusch-it bëhet fjalë për inovacionin më të madh të shekullit 19: hekurudhën.

Ai jo vetëm nxiti revolucionin industrial, por ndryshoi në mënyrë të zgjatur edhe hapësirat e përvojave të përditshme dhe hartat politike. Ekonomia dhe planifikuesit e luftërave nuk bënin dot më pa hekurudhën. Prej atëherë hapësira dhe koha nuk janë më ato që ishin më parë. Ky studim është një kontribut për historinë e procesit të civilizimit në fazën e hershme të industrializimit dhe mekanizimit. Synimi i autorit është të sjellë në ndërvarësinë e tyre reciproke ndryshimet në psikologjinë e njeriut modern me futjen në përdorim të aparaturave të reja teknike.

Historia e udhëtimit hekurudhor ka dalë në përkthim kroatisht (sprovë leximi - Leseprobe) të Boris Perić-it nën titullin Povijest putovanja željeznicom pranë botimeve Ljevak, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d