përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Schivelbusch, Wolfgang

.

schivelbusch_wolfgang
© Doris Poklekowski
Wolfgang Schivelbusch, publicist dhe historian, ka lindur më 1941 në Berlin. Ka studiuar letërsi, sociologji dhe filozofi në Frankfurt mbi Majn. Prej vitit 1973 jeton dhe punon si autor në profesion të lirë në Berlin dhe Nju Jork.

Wolfgang Schivelbusch është bërë i njohur sidomos për veprat e tij me tematikë mentalitetin historik. Më 2003 mori nga Akademia e Arteve në Berlin çmimin Heinrich Mann për eseistikën.

partner projektesh

traduki partners 2014 d