përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Lyapova, Rusanka

.

ljapova_rusankaRusanka Lyapova u lind në vitin 1966 në Burgas (Bullgari), ku kreu gjimnazin në gjuhën angleze. Në vitin 1991 përfundoi studimet për gjuhë-letërsi serbokroate në Fakultetin e Filozofisë së Universitetit të Sofjes dhe aty e prapa punoi si lektore e gjuhës serbe në universitetet Plovdiv, Veliko Tarnovo dhe Sofje, si edhe si docente në Akademinë Ushtarake të Sofjes. Prej vitit 1994, Rusanka Lyapova punon edhe si përkthyese veprash letrare nga serbishtja, kroatishtja, bosnjishtja dhe maqedonishtja. Deri tani ka përkthyer mbi 40 libra (prozë, poezi dhe pjesë teatrore), ndër të cilat ka shkrime nga Miljenko Jergović, Miroslav Krleža, Slobodan Selenić, Jelena Lengold, Vladimir Arsenijević, Milorad Pavić, Svetislav Basara, Mihajlo Pantić, Borislav Pekić, Radoslav Petković, Robert Perišić, Edo Popović, Faruk Šehić, Tatjana Gromača, David Albahari, Dubravka Ugrešić, Olja Savičević-Ivančević dhe Boris Dežulović.

partner projektesh

traduki partners 2014 d