përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Diskutim në podium gjatë Ditëve letrare të Solothurnit

.

solothurn
Edhe lexuesit e mëdhenj fillojnë që të vegjël...
Në kuadrin e Ditëve letrare të Solothurnit (Solothurner Literaturtage) më 15 maj u zhvillua me përkrahjen e TRADUKI-t diskutimi në podium „Kur Juglindja shkon drejt Veriperëndimit ("Wenn der Südosten nach Nordwesten") gjatë të cilit pesë përkthyes(e) nga Europa Juglindore folën mbi pritjen e letërsisë së gjuhës gjermane në vendet e tyre. Kjo veprimtari u organizua nga fondacioni kulturor zviceran Pro Helvetia. Diskutuan: Dragoslav Dedović (autor dhe përkthyes, Berlin), Fedia Filkova (poete dhe përkthyese, Sofje), Drinka Gojković (përkthyese, Beograd), Sanja Lovrenčić (autore dhe përkthyese, Zagreb) dhe Amalija Maček (përkthyese, Lubjanë). Moderatore ishte Andreas Breitenstein i gazetës Neue Zürcher Zeitung.

"Langer Weg nach Südosteuropa" (swissinfo.ch)
bwd  Set 1/11  fwd
© Edi Matic

partner projektesh

traduki partners 2014 d