përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Vidojkovic, Marko

.

vidojkovic_marko

Marko Vidojković u lind në vitin 1975 në Beograd dhe studioi shkenca juridike. Ka publikuar një sërë romanësh dhe vëllimesh me prozë të shkurtër, të cilat janë shpërblyer me disa çmime, ndër të tjera, me çmimin "Vitalova" si libri më i mirë i vitit 2016 dhe me çmimin "Zlatni bestseler". Ai merr pjesë rregullisht në festivale letërsie, veprat e tij janë përkthyer në disa gjuhë. Marko Vidojković ka qenë redaktor në Maxim dhe Playboy, ka punuar në përfaqësinë e botimeve kroate Profil në Beograd dhe ka shkruar editoriale për portalin BUKA. Është muzikant dhe prezantues në televizion dhe aktivist i të drejtave të njeriut.

partner projektesh

traduki partners 2014 d