përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Ugrešic, Dubravka

.

ugresic_dubravka
© Željko Koprolcec
Dubravka Ugrešic lindi më1949 në Kroacinë e sotme. Studioi në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Zagrebit (Universität Zagreb) dhe punoi aty për 20 vjet në Institutin e Teorisë së Letërsisë. Më 1993 iu desh të emigronte për arsye politike. Ka qenë docente në disa universitete europiane dhe amerikane, sot jeton si shkrimtare e lirë në Amsterdam. Dubravka Ugrešic njihet për tregimet e saj të shkurtra, për romanet dhe esetë. Ajo shkruan rregullisht për NRC Handelsblad, Vrij Nederland, DIE ZEIT dhe Lettre International. Është nderuar me çmime të shumta, ndër të tjera me Çmimin shtetëror Austriak për Letërsinë Europiane më 1999 dhe me Premio Feronio-Città di Fiano në Itali më 2004. Librat e saj janë përkthyer në mbi 20 gjuhë.

http://www.dubravkaugresic.com

partner projektesh

traduki partners 2014 d