përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Clemens Meyer dhe maratona e leximeve

.

meyer_clemens
© juergen-bauer.com
Me rastin e daljes së librit të tij "Die Nacht, die Lichter" (Nata, dritat) në kroatisht dhe serbisht, me përkrahjen e Institutit Goethe dhe TRADUKI-t janë organizuar në Split, Zagreb, Sarajevë dhe Beograd lexime me Clemens Meyer-in. Këto mbrëmje i kanë shoqëruar Edo Popović, Faruk Šehić, Vladimir Arsenijević dhe Drinka Gojković.

Datat e leximeve:
19.05.2010 - Split, Kinoteka Zlatna Vrata, ora 18:00 ( Programm )
20.05.2010 - Zagreb, Profil Megastore, ora 20:00
22.05.2010 - Sarajevë, Balkan Cafe, ora 20:00 ( Programm )
25.05.2010 - Beograd, Goethe Institut, ora 19:30 ( Link )

„Nata, dritat“ ka dalë në përkthimin serbisht të Drinka Gojković-it nën titullin "Noć, svetla" pranë botimeve Samizdat B92, Beograd dhe në përkthimin kroatisht (Leseprobe – provë leximi) të Latica Bilopavlović-it nën titullin "Noć, svjetla" pranë botimeve OceanMore, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d