përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Nikola Madžirov mysafir në Zagreb

.

madzirov_nikola© Thomas Langdon
Nikola Madžirov, njëri prej poetëve më të shquar të Maqedonisë, lexoi më 15 prill 2010 në Zagreb nga vëllimi i tij poetik "Premesten kamen" (Gur i zhvendosur). Prezantimi i këtij libri u bë në kuadrin e Festivalit të pestë Ndërkombëtar të Poezisë bashkëkohore.

U bë shkas për këtë lexim botimi i para pak kohe në kroatisht i këtij vëllimi nën përkthimin e Borislav Pavlovski-it ("Premješten kamen", Fraktura), që u mundësua nga ndihma financiare e TRADUKI-t.

Gjatë prezantimit të librit folën: Borislav Pavlovski, Zvonko Maković dhe Tomica Bajsić. Milivoj Beader lexoi nga përkthimi kroatisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d