përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Jenseits von Schuld und Sühne

Améry, Jean.

amery_schuldMe përmbledhjen eseistike Jenseits von Schuld und Sühne, botuar për herë të parë në vitin 1966, Jean Améry u bë një nga zërat më të njohur ndër të mbijetuarit e kampeve të naziste të përqendrimit. "Në këtë reflektim të vëmendshëm, të paepur dhe të paqetë, të shkolluar te Jean Paul Sartre, Améry e shndërron përjetimin e vuajtjes së së kaluarës në një leksion për të ardhmen." (Helmut Heißenbüttel).

Jenseits von Schuld und Sühne [Përtej krimit dhe ndëshkimit] ka dalë në kroatisht (fragment), përkthyer nga Helen Sinković, nën titullin S onu stranu krivnje i zadovoljštine, pranë botimeve Ljevak, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d