përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Murdarov, Vladko

.

murdarov_vladko
Prof. dr. Vladko Murdarov, i lindur më 1948 në Sofie, ka studiuar bullgaristikë dhe gjermanistikë në Universitetin e Sofies dhe sot punon në Insitutin e Gjuhës Bullgare pranë Akademisë Bullgare të Shkencave. Më 2001 mori Kryqin e Nderit të Republikës së Austrisë për Shkenca dhe Arte, më 2002 Çmimin shtetëror austriak për Shkencat dhe Artet, më 2002 Çmimin shtetëror austriak për përkthimin dhe më 2004 Çmimin e madh kombëtar "Hristo G. Danov". Prej vitit 2009 është anëtar i Kolokiumit europian të përkthyesve. Vladko Murdarov është autor i 15 librave dhe i mbi 880 shkrimeve në revista të Bullgarisë, Austrisë, Gjermanisë, Polonisë dhe ShBA. Ka botuar përkthime nga një numër autorësh të shquar të gjuhës gjermane, ndër ta vepra nga Goethe, Schiller, Wedekind, Rilke, Artur Schnitzler, Robert Musil, Ödön von Horvath, Bertolt Brecht, Erich Kästner, Elfirede Jelinek, Thomas Bernhard, Peter Handke e shumë të tjerë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d