përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Evstatieva, Sdravka

.

evstatieva_zdravka
Sdravka Evstatieva, e lindur më 1962, studioi gjermanistikë në Universitetin e Sofies (profili përkthim-interpretim). Prej vitit 1995 deri  më 2000 ka dhënë mësim në gjimnaze gjermane dhe ka punuar si pedagoge e lirë për gjermanishten dhe përkthimin në Universitetin e Sofies dhe në Universitetin e Ri Bullgar në Sofie. Prej vitit 2000 është përkthyese në profesion të lirë dhe pedagoge private për gjermanisht dhe për përkthim. Sdravka Evstatieva ka përkthyer një numër librash nga gjermanishtja në bullgarisht. Ndër përkthimet e saj bëjnë pjesë vepra nga Jan Costin Wagner, Dagmar Geisler, Beate Dölling, Silvio Blatter, Zoë Jenny, Helmut W. Pesch dhe Horst von Allwörden, Wolfgang Hohlbein, Wilhelm Ritter von Schramm, Dr. Walter Koch dhe Carolina Hehenkamp. Në vitin 2009 mori bursën Schritte të fondacionit S. Fischer.

partner projektesh

traduki partners 2014 d