përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Die verbrannte Handschrift

Lange, Kathrin.

lange_handschriftËshtë diku viti 1000 pas Krishtit: Rona, vajza e kovaçit dhe Nono, një seminarist i ri, nisen fshehurazi për një udhëtim të rrezikshëm drejt Ravenës. Për faj të tyre është djegur një kopje e vyer Bible. Kërkojnë të gjejnë një të re në Itali. Mirëpo ende nuk e dinë se ç’aventura i presin. Një roman mbërthyes, ngjyrashumë, i vendosur në kohën e mesjetës së hershme me personazhe dhe ngjarje të njohura historikisht.

Dorëshkrimi i djegur
ka dalë i përkthyer rumanisht (provë leximi) nga Sanda Munteanu nën titullin "Manuscrisul Ars" pranë botimeve Editura Vivaldi

partner projektesh

traduki partners 2014 d