përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Benz, Wolfgang

.

benz_wolfgang
Wolfgang Benz, i lindur më 1941 në Ellwangen/Jagst, studioi histori, shkenca politike dhe histori arti në Frankfurt, Kiel dhe Mynih. Deri në vitin 1990 ishte bashkëpunëtor shkencor i Insitutit për Historinë e Kohës së Re, pas kësaj e deri sa doli në pension ishte profesor dhe drejtues i Qendrës për Studimin e Antisemitizmit pranë Universitetit Teknik të Berlinit. Wolfgang Benz është autor, përgatitës e bashkëpërgatitës i veprave të shumta historike, të cilat merren para së gjithash me temat e nacional-socializmit dhe antisemitizmit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d