përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Klabus, Vital

.

klabus_vital
Vital Klabus, i lindur më 1932 në Škofja Loka (Slloveni) ka studiuar letërsi të krahasuar në Lubjanë. Nga 1962-1992 ka punuar si njëri prej dy kryeredaktorëve të shtëpisë botuese Državna založba Slovenije. Shkruan kritikë letare dhe shkrime të tjera, përkthen gjithashtu nga gjermanishtja, frëngjishtja dhe anglishtja në sllovenisht. Si përkthyes e ka marrë dy herë çmimin „Sovretova nagrada“, të cilin e jep Lidhja e Shkrimtarëve e Sllovenisë. Vital Klabusi ka përkthye romane të shumta (ndër të tjerë nga Alfred Döblin, Hermann Hesse, Stefan Zweig, Peter Handke, Max Frisch, André Gide, Jean-Paul Sartre, Louis Aragon, Michel Butor dhe Patrick White), si dhe një radhë veprash filozofike dhe shkencore.

partner projektesh

traduki partners 2014 d