përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Panairi i Librit dhe festivali i autorit vRIsak në Rijekë

.

702 vrisakNga datat 12 deri në 19 maj në Rijekë u zhvillua për herë të dymbëdhjetë Panairi i librit dhe Festivali i autorit  "vRIsak". Mbi njëqind autorë, kritikë, përkthyes, muzikantë dhe artistë nga një duzinë vendesh u mblodhën në qytetin port të Kroacisë. Për herë të dytë radhazi, festivali dha çmimin V.B.Z. për romanin më të mirë të papublikuar, i cili këtë vit iu dha autorit malazez Olja Knežević.

Falë mbështetjes së TRADUKI-t, disa shkrimtarë nga Europa Juglindore morën pjesë në programin e festivalit. "vRIsak" është një nga ngjarjet më të rëndësishme letrare të Kroacisë dhe organizohet nga botimet "V.B.Z." dhe Shoqata Kulturore "Vrisak".

partner projektesh

traduki partners 2014 d