përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Pavloviq, Marija

.

pavlovic marijaMarija Pavloviq u lind në vitin 1984 në Leskovac (Serbi). Publikimet e saj përfshijnë romanin "24", një libër me prozë të shkurtër, një dramë dhe disa poezi. Tregimi i saj "Rapid Euro Movement" është botuar në përkthimin hungarez në një antologji të letërsisë bashkëkohore serbe. Marija Pavloviq ka marrë pjesë në disa festivale rajonale letrare, ndër to edhe në festivalin e shkurtër "Kikinda Short", në projektin e OKB-së në Bosnjë-Hercegovinë, "Shkrimtarët për të ardhmen", dhe në festivalin malazez, Literatory. Ajo banon dhe punon në Berlin, dhe është duke doktoruar në degën e Letërsisë Krahasuese në Universitetin e Lirë të Berlinit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d