Shtyp

“Reading Balkans”: Literaturabend mit Dijana Matković

.

700 matkovicMenjëherë pas vizitës së bursistit të parë rezident Daim Miftari, në Sarajevë shkoi të banonte një muaj autorja sllovene, Dijana Matković, për t'u zhytur në skenën kulturore dhe letrare të Bosnjës dhe Hercegovinës, si pjesë e programit "Reading Balkans".

Autorja, përkthyesja, gazetarja dhe redaktorja, e lindur në vitin 1984, publikoi librin e parë në vitin 2013: një vëllim me tregime të titulluar "V imenu očeta". Aktualisht ajo është duke punuar në një vëllim me ese dhe për romanin e saj të parë. Në mbrëmjen e 18 prillit ajo iu prezantua publikut vendas në një bisedë me shkrimtarin, Faruk Šehić, në galerinë "Zvono".

700 matkovic big