Shtyp

Ethem Mandić si shkrimtar rezidence në Split

.

697 mandicShkencëtari dhe shkrimtari malazez, Ethem Mandiq, ishte në prill të vitit 2019 mysafir i programit të rezidencave "Marko Marulić" të shoqatës "Kurs" nga Spliti. Gjatë qëndrimit të tij, ai u njoh me qytetin dhe u shkëmbye, ndër të tjera, me shkrimtarët vendas. Vizitat e tij në pikat kryesore të qytetit, si p.sh. te Pallati i Dioklecianit, por edhe ne biblioteka dhe librari, e frymëzuan për një tregim të shkurtër, i cili do të hapë një vëllim të ri me tregime  dhe veç kësaj do të botohet edhe në revistën ARS të Forumit Otvoreni Kulturni (OKF) në Cetinje.