përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ethem Mandić si shkrimtar rezidence në Split

.

697 mandicShkencëtari dhe shkrimtari malazez, Ethem Mandiq, ishte në prill të vitit 2019 mysafir i programit të rezidencave "Marko Marulić" të shoqatës "Kurs" nga Spliti. Gjatë qëndrimit të tij, ai u njoh me qytetin dhe u shkëmbye, ndër të tjera, me shkrimtarët vendas. Vizitat e tij në pikat kryesore të qytetit, si p.sh. te Pallati i Dioklecianit, por edhe ne biblioteka dhe librari, e frymëzuan për një tregim të shkurtër, i cili do të hapë një vëllim të ri me tregime  dhe veç kësaj do të botohet edhe në revistën ARS të Forumit Otvoreni Kulturni (OKF) në Cetinje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d