përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Brlek, Alen

.

brlek alenAlen Brlek u lind në vitin 1988 në Zagreb. Për debutimin e tij  "Metakmorfoze", në vitin 2013, poetit iu dha çmimi prestigjioz kroat "Na vrh jezika". Libri i tij i dytë "Pratišina" u botua në vitin 2017, në Serbi. Në poezitë e tij Brlek krijon forma të reja gjuhësore, dhe shkel në një terren të ri: Së bashku me poetin Darko Šeparović dhe muzikantin, Emil Andreis, në projektin "Zaron", ai hulumton hapësirat dhe gjendjet e ndryshme të lirikës dhe muzikës.

partner projektesh

traduki partners 2014 d