përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Tomovska-Bojkovska, Emilija

.

tomovska bojkovska emilijaEmilija Tomovska-Bojkovska, e lindur në vitin 1963 në Shkup, është profesorë në Fakultetin e Filologjisë, Blažke Koneski, në Universitetin e Shkupit. Ajo merret kryesisht me linguistikë dhe shkencat e përkthimit. Pasi kreu magjistraturën në vitin 1994, në Universitetin e Beogradit, në vitin 2002 ajo mbrojti doktoratën në universitetin e vendlindjes. Për përkthimin e librit të Hermann Hesse-s, Steppenwolf,  (волк Степскиот ) ajo u nderua me Çmimin "Božidar Nastev" 2007, një çmim i shquar letrar për përkthimin  e një vepre në maqedonisht. Prej vitit 2011 ajo është përkthyese e akredituar e Bashkimit Evropian.

partner projektesh

traduki partners 2014 d