Shtyp

Programi i rezidencave "Marko Marulić": Vinko Möderndorfer i ftuar në Split

.

672 vinkoNë nëntor, shkrimtari, skenaristi dhe regjisori i njohur slloven, Vinko Möderndorfer ishte i ftuari në rezidencën e klubit KURS. Qëndrimin katër-javor ai e shfrytëzoi për të punuar me veprën e tij të re. Veç kësaj, ai u takua me përfaqësuesit e shoqërisë kulturore sllovene, Triglav.

Mbresat nga Spliti e frymëzuan atë për projekte të ardhshme shkrimore dhe pamore. Më 19 nëntor, Vinko Möderndorfer, së bashku me regjisorin kroat, Dan Oki, iu prezantuan publikut në një mbrëmje letrare në kuadër të serisë "Disku (r) sija". Nën drejtimin e Marijo Glavaš-it, të dy të ftuarit zhvilluan një bisedë interesante për jetën në Slloveni, librin dhe filmin.