përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Château de sable

Peeters, Frederik; Lévy, Pierre Oscar.

613 peeters kuleNën shkëlqimin e rrezeve të diellit, në plazhin e një gjiri piktoresk gjenden disa plazhista: një familje, një çift turistësh amerikanë, një çift i ri dhe një algjerian që udhëton vetëm. Në ujin e pastër të kristaltë të kësaj natyre idilike, ata gjejnë kufomën e një gruaje. Dhe gjiri përrallor duket se fsheh edhe më shumë sekrete të errëta: ata vërejnë rritjen e përshpejtuar të fëmijëve që plaken çdo gjysmë ore dhe çdo përpjekje për t'u larguar nga gjiri dështon.

Romani vizatimor Château de sable i Frederik Peeters-it dhe Pierre Oscar Lévy-t është botuar në përkthimin serbisht (fragment) të Goran Lakičević Kostrović-ti me titull Kule od peska pranë botimeve Komiko, Novi Sad.

partner projektesh

traduki partners 2014 d