përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Цената на златото

Stoev, Gencho.

648 stoev zlatoMe romanin e tij Цената на златото rreth Kryengritjes Bullgare të prillit 1876, në të cilën populli u ngrit kundër sundimit osman, Gencho Stoev-i ka krijuar një klasik të letërsisë bullgare dhe ka fituar famë ndërkombëtare. Pa fshehur mizoritë e okupatorëve turq, ai zbulon dilemën morale që solli fryma e re kombëtarizimit.

Цената на златото i  Gencho Stoev-it është botuar në përkthimin boshnjakisht (fragment) të Žarko Milenić-it me titull Cijena zlata nga botimet Connectum , Sarajevë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d