përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Stoev, Gencho

.

stoev genchoGencho Stoev, i lindur në Charmanli në vitin 1925, është një romancier dhe publicist i njohur bullgar. Ai studioi filozofi në Sofje dhe mori pjesë aktive në rezistencën antifashiste. Libri i tij i parë, një përmbledhje artikujsh, u botua në vitin 1953. Në vitin 1965 ai botoi një nga romanet e tij më të suksesshëm, Цената на златото , me të cilin fitoi famë ndërkombëtare. Në vitin 2001, Gencho Stoev-it iu dha Urdhri "Stara Planina", çmimi më i lartë i Republikës së Bullgarisë. Vdiq në vitin 2002 në Sofje .

partner projektesh

traduki partners 2014 d