përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Samokovlija, Isak

.

samokovlija isakIsak Samokovlija u lind në vitin 1889 në Goražde. Në atë kohë , Bosnja dhe Hercegovina ishin nën sundimin austro-hungarez. Familja e tij, hebrenj sefardë, ishte emigruar nga Bullgaria. Isak Samokovlija studioi mjekësi në Vjenë dhe më pas punoi si mjek në spitalin ushtarak të Sarajevës. Përveç punës në mjekësi, ai shkroi poezi, artikuj për hebrenjtë dhe nga viti 1927 tregimet e para, të cilat u vlerësuan nga shkrimtarë të mëdhenj si Ivo Andrić dhe Meša Selimović. Vepra e tij më e shquar është libri Nosač Samuel (1946). Pas Luftës së Dytë Botërore, Isak Samokovlija u bë president i Shoqatës së Shkrimtarëve të Bosnjës dhe Hercegovinës. Vdiq në Sarajevë në vitin 1955.

partner projektesh

traduki partners 2014 d