përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Kosmač, Tomaž

.

kosmac tomazTomaž Kosmač, i lindur në vitin 1965, jeton midis Idrijas dhe Godovič-it (Sllovenia Perëndimore), vendngjarja e shumicës së tregimeve të tij. Proza e parë e tij u botua në vitin 1987. Në 1998-ën u botua Driska, vëlllimi i tij i parë me tregime të shkurtra. Vijuan Žalostno, toda resnično (2001) dhe Punk is dead (2008). Në veprat e tij hyjnë edhe romanet Hvalabogu (2006, shkruar me pseudonimin Bogomir Hvala) dhe Varnost (2011).

partner projektesh

traduki partners 2014 d