përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Čezse polzeči

Prah, Uroš.

646 prah ususretLibri me poezi, Čezse polzeči, është debutimi i poetit slloven, Uroš Prah. Në gati 50 faqe, kjo përmbledhje poezish, të cilat ai më parë i ka botuar në revista ose i ka prezantuar në orë letrare,  ofron një mundësi për të njohur talentin shumë premtues të këtij autori të ri.

Čezse polzeči  i Uroš Prah-ut është botuar në përkthimin kroatisht (fragment) të Romeo Mihaljević-it, si botim dygjuhësh, me titull Čezse polzeči / Ususret klizeći te botimet Biakova, Zagreb.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d