përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Prah, Uroš

.

prah urosUroš Prah, i lindur në vitin 1988, studioi letërsi të krahasuar dhe filozofi në Lubjanë. Vëllimi i tij i parë me poezi u botua në vitin 2012 me titull Čezse polzeči . Në vitin 2015 vijoi libri me poezi, Tišima. Uroš Prah është bashkëthemelues dhe redaktor i revistës dhe organizatës paraletrare IDIOT.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d