përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Mihaljević, Romeo

.

mihaljevic romeoRomeo Mihaljević, i lindur në vitin 1971 në Našice (Kroaci), studioi gjuhë dhe letërsi kroate dhe punon si mësues i kroatishtes. Ka botuar katër libra me poezi dhe ka përkthyer në kroatisht vepra të poetëve sllovenë, Brane Mozetič, Karlo Hmeljak dhe Uroš Prah. Në vitin 2005 u botua një përzgjedhje e veprave të tij në përkthimin sllovenisht me titull Dnevnik izginjanja . Poemat e tij janë përfshirë në disa antologji.

partner projektesh

traduki partners 2014 d