përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ein ganzes Leben

Seethaler, Robert.

637 seethaler ein ganzes lebenKur Andreas Eggeri vjen në luginën ku do të kalojë jetën, ai është katër vjeç, afërsisht – sepse askush nuk e di saktësisht. Ai rritet dhe bëhet një punëtor i mirë dhe i bashkohet një skuadre punëtorësh, që ndërton një nga hekurudhat e para malore dhe furnizon luginën me energji elektrike, dritë dhe zhurmë. Pastaj vjen dita kur Egger takohet për herë të parë me Marien, dashurinë e jetës së tij, të cilën do ta humbasë përsëri. Vetëm shumë vite më vonë, kur Egger nis udhëtimin e tij të fundit, ajo kthehet edhe një herë tek ai. Dhe ai, me çudi konstaton se sa shumë vite ka lënë pas. Një histori e thjeshtë dhe thellësisht prekëse.

Ein ganzes Leben [Një jetë e tërë] e Robert Seethaler-it është botuar në përkthimin serbisht (fragment) të Ljiljana Ilić-it dhe Nataša Vukajlović-Fischer-it me titull Čitav život pranë botimeve Booka, Beograd dhe në përkthimin bullgarisht (fragment) të Darja Haralanova-s me titull Цял един живот pranë botimeve Aquarius, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d