përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Vukajlović-Fischer, Nataša

.

vukajlovic fischer natasaNatasa Vukajlović-Fischer, e lindur në Beograd në vitin 1968, u largua nga vendlindja  pasi u diplomua në drejtësi në vitin 1992 dhe u vendos në Köln. Deri më tani, ka botuar përkthime të Jenny Erpenbeck-ut dhe Robert Seethaler-it, dhe pjesë teatrore, poezi dhe libra për të rinj në gjermanisht. Ka punuar si përkthyese për Deutsche Welle-n dhe aktualisht punon për Westdeutscher Rundfunk në Köln, ku edhe banon.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d