përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Slaveykov, Yordan

.

salaveykov yordanYordan Slaveykov, i lindur më 1976-ën në Vrasta (Bullgari), studioi në Akademinë Kombëtare të Teatrit dhe Artit Filmik në Sofje. Është regjisor, aktor, pedagog, skenarist dhe shkrimtar. Drama e tij e parë me titull, Паякът (2011), u interpretua në disa festivale, si Moskë, Shën Petersburg, Nju Jork dhe Bruksel. Në vitin 2015 botoi romanin e parë, Последна стъпка, për të cilin në vitin 2016 iu dhanë dy çmime kombëtare letrare.

partner projektesh

traduki partners 2014 d