përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Gahse, Zsuzsanna

.

gahse zsuzsannaZsuzsanna Gahse, e lindur në vitin 1946 në Budapest, jeton si shkrimtare dhe përkthyese në Müllheim, në kantonin e Thurgaut (Zvicër). Ka përkthyer vepra nga Péter Esterházy, Péter Nádas, Zsuzsa Rakovszky, Ottó Tolnai dhe István Vörös. Ka fituar çmime të shumta për punën e saj të larmishme, ndër ta çmimet "Aspekte" (1983) dhe "Adelbert von Chamisso" (2006), si edhe çmimin "Johann Heinrich Voß" për Përkthim (2010).    

Faqja e internetit

partner projektesh

traduki partners 2014 d