përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Donauwürfel

Gahse, Zsuzsanna.

630 gahse donauwuerfelDhjetë rrokje herë dhjetë rreshta formojnë një katror, ​​dhjetë katrorë një kub (10 x 10 x 10 = 1 kub Danubi). Në këtë metrikë të re të Zsuzsanna Gahses, rrëfimi rrjedh përmes librit. Duke ndjekur Danubin dhe rrjedhën e gjuhës, shfaqen vazhdimisht ndodhi të cilat sakaq mbyten në valën e përmbytjes. Donauwürfel flet për jetën buzë lumit, në, mbi dhe përmbi lum dhe kundër rrjedhës së lumit.

Donauwürfel [Kub danubi] i Zsuzsanna Gahse-s është botuar në përkthimin serbisht (fragment) të Stevan Tontić-it me titull Дунавске коцке pranë botimeve Agora, Zrenjanin.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d