përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gahse, Zsuzsanna

.

gahse zsuzsannaZsuzsanna Gahse, e lindur në vitin 1946 në Budapest, jeton si shkrimtare dhe përkthyese në Müllheim, në kantonin e Thurgaut (Zvicër). Ka përkthyer vepra nga Péter Esterházy, Péter Nádas, Zsuzsa Rakovszky, Ottó Tolnai dhe István Vörös. Ka fituar çmime të shumta për punën e saj të larmishme, ndër ta çmimet "Aspekte" (1983) dhe "Adelbert von Chamisso" (2006), si edhe çmimin "Johann Heinrich Voß" për Përkthim (2010).    

Faqja e internetit

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d