përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Времето на ирвасите

Madžunkov, Mitko.

628 mandzukov vrijemeBazuar në kontekstin hapësinor e kohor të qytetit të Beogradit në vitin 1986, një qytet i madh në kohën e katastrofës bërthamore të Çernobilit – që paralajmëroi apokalipsin dhe shembjen e sundimit socialist – Madžunkovi, në romanin e tij, merret me marrëdhëniet e ndërlikuara të dy çifteve të dashuruarish dhe vihet në një kërkim imagjinar të Don Kishotit. Ky kërkim kthehet në një metaforë të kohës sonë, një kohë kur kanë umbur vlerat donkishoteske, përmallimi dhe fantazia.

Времето на ирвасите [Kohë të rëna] e Mitko Madžunkov-it është botuar në përkthimin kroatisht (fragment) të Borislav Pavlovskit me titull Vrijeme irvasa pranë botimeve Disput, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d