përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tauben im Gras

Koeppen, Wolfgang.

633 koeppenNë "Trilogie des Scheiterns", Wolfgang Koeppen vizualizon klimën që sundonte në Gjermaninë Federale, në epokën Adenauer-it: Tauben im Gras (1951), romani i parë i trilogjisë, është një studim kritik i Republikës Federale të Gjermanisë. Bazuar në përshkrimin e personazheve dhe ngjarjeve të një dite të vetme në Mynih në vitin 1949, Koeppen shqyrton prapambetjet e ideologjive dhe sjelljeve që çuan në fashizëm dhe luftë.

Tauben im Gras [Pëllumba në bar] i Wolfgang Koeppen-it është botuar në përkthimin serbisht (fragment) të Aleksandra Bajazetov-it me titull Golubovi u travi pranë botimeve Fabrika knjiga, Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d