përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Glückskind mit Vater

Hein, Christoph.

632 hein glueckskindÇfarë i detyrohet babait një djalë, të cilin nëna e quan "fëmijë me fat"? Në këtë roman, në të cilin Christoph Hein shpalos të gjitha regjistrat e artit të tij narrativ dhe kompetencën e tij historiko-diagnostikuese, ai është një shtysë e pashmangshme. Por jo për mirë: Që ku u lind, në vitin 1945, të birit, i cili jeton në RDGJ, i duhet ta kalojë tërë jetën  duke u përpjekur të arratiset nga figura e babait të vdekur si kriminel lufte: mendërisht, fizikisht, profesionalisht, gjeografikisht, në dashuri. Me ironi dhe humor, prekshëm, pa sentimentalizëm ose sarkazëm, Christoph Hein rrëfen një jetë të paparë në historinë mbi 60-vjeçare gjermano-gjermane.

Glückskind mit Vater [Fëmijë me fat dhe me baba] i Christoph Hein-it është botuar në përkthimin bullgarisht (fragment) të Ljubomir Iliev-it me titull Щастливец с баща pranë botimeve Atlantis KL, Sofje.

Reçensa: TransLit-bg

partner projektesh

traduki partners 2014 d