përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tratnik, Suzana

.

tratnik suzanaSuzana Tratnik, e lindur në vitin 1963 në Murska Sobota (Slloveni), është një nga shkrimtaret më të rëndësishme bashkëkohore të Sllovenisë. Ka studiuar sociologji në Lubjanë, ndërsa mori titullin master në degën e antropologjisë gjinore. Vepra e saj përfshin gjashtë vëllime me tregime të shkurtra, romanet Ime mi je Damjan (2001), Tretji svet (2007) dhe romanin për të rinj Tombola ali življenje! (2016, propozuar për çmimin "Plava ptica"). Në vitin 2007, Suzana Tratnik-ut iu dha çmimi Prešern. Tekstet e saj janë përkthyer në mbi njëzet gjuhë. Jeton dhe punon në Lubjanë si shkrimtare, përkthyese dhe publiciste.

Faqja e internetit

partner projektesh

traduki partners 2014 d