përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Belladonna

Drndić, Daša.

626 drndic belladonnaNjë roman me vlerë shumë të madhe aktualiteti për gjendjen e botës sonë. Andreas Ban është një psikanalist që nuk analizon më dhe një shkrimtar që nuk shkruan më. Një intelektual i vërtetë, bota e të cilit prej vitesh sa vjen e mpaket. Prej saj kanë mbetur vetëm kujtimet e miqve dhe të të dashurave, por edhe tmerret e shekullit 20. Një parabolë për grackat e plakjes në botën tonë të pamëshirshme moderne dhe një hero të vërtetë të kohës sonë: një intelektual i harruar, i dëbuar, i cili përpiqet të jetojë dhe mendojë në një shoqëri që predikon rininë e përjetshme dhe ndrydh mendimin kritik.

Belladonna e Daša Drndić-it është botuar në përkthimin gjermanisht (fragment) të Brigitte Döbert-it dhe Blanka Stipetić-it me titull Belladonna pranë botimeve Hoffmann und Campe, Hamburg.

partner projektesh

traduki partners 2014 d