përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Dolar, Mladen

.

dolar mladenMladen Dolar, i lindur në Maribor në vitin 1951, është një filozof dhe teoricien kulture nga Sllovenia. Në fokus të studimeve të tij bëjnë pjesë psikanaliza teorike, idealizmi gjerman, strukturalizmi dhe filozofia e muzikës dhe e filmit. Së bashku me Slavoj Zizek-un dhe Rastko Močnik-un ai ka themeluar Shkollën e Psikanalizës në Lubjanë. Mladen Dolar jep mësim në Universitetin e Lubjanës që nga viti 1984. Ka punuar në Akademinë "Jan Van Eyck" në Maastricht, ka qenë profesor i ftuar i Universitetit të Çikagos dhe ka botuar disa libra në sllovenisht dhe anglisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d