përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Поврзи ги точките

Andova Šopova, Nikolina.

615 andova sopova povezi tackiceNikolina Andova Šopova është një nga poetet më të rëndësishme maqedonase të brezit të saj. Libri i saj me poezi përbëhet nga tre njësi tematike. Poema hyrëse përshkruan lojën vizatimore "Lidhni pikat", sipas së cilës është titulluar edhe vëllimi poetik, Sikurse figurat që krijohen nga lidhje e pikave të gjëzës figurative, ashtu edhe në poezitë, të lidhura me njëra tjetrën, krijojnë në këtë vëllim një tablo me botët e ndryshme të brendshme të personazheve të tyre.

Поврзи ги точките [Lidhni pikat] i Nikolina Andova Šopova-s është botuar në përkthimin serbisht (fragment) të Milena Ilić-it me titull Poveži tačkice pranë botimeve Treći Trg, Beograd.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d