përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Ilić, Milena

.

ilic milenaMilena Ilić, e lindur më 1978 në Beograd, studioi letërsi në Fakultetin e Filologjisë. Shkruan poezi dhe prozë të shkurtër dhe përkthen tekste letrare nga maqedonishtja në serbisht. Në vitin 2009 u botua libri i saj me poezi Hepi mikro vumn bluz. Për përkthimin e librit Поврзи ги томите të poetes maqedonase, NikolinaAndova Šopova, ajo fitoi në vitin 2016 konkursin e përkthimit lirik të botuesit TrećiTrg.

partner projektesh

traduki partners 2014 d