përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Wenn wir Tiere wären

Genazino, Wilhelm.

625 genazino tiereJeta në botën moderne kërkon shumë: prania e përditshme në vendin e punës, përfshirë angazhimin me buzëqeshje dhe mirësjellje, përdorimin e mjeteve të transportit dhe vizitat në supermarkete. Dhe pastaj edhe jeta private. Në mënyrë të pashmangshme vjen momenti kur një burrë nuk di se si t'ia bëjë më tutje, - dhe befas ai ka tre gra, në vend që të kishte një. Ah, sikur të ishim kafshë dhe thjesht t'i anashkalonim imponimet e përditshme! Wilhelm Genazino tregon me ironi, mençuri dhe djallëzi historinë e një burri që e përballon të përditshmen vetëm nëse thyen rregullat.

Wenn wir Tiere wären [Sikur të ishim kafshë] i Wilhelm Genazinos është botuar në përkthimin rumanisht (fragment) të Matei Martin-it me titull Dacă am fi animale pranë botimeve Allfa, Bukuresht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d