përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Genazino, Wilhelm

.

genazino wilhelmWilhelm Genazino, i lindur në vitin 1943 në Mannheim, është një nga shkrimtarët më të rëndësishëm bashkëkohorë gjermanë. Ai u bë i njohur në vitin 1977 me romanin trilogji Abschaffel. Vepra e tij e gjerë është vlerësuar me shumë çmime, ndër të tjera me çmimet "Georg Büchner" dhe "Kleist". Wilhelm Genazino jeton në Frankfurt.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d